Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljica džeparoša

Sabaheta se naručila za frizuru, pa frizerki ispraznila novčanik

sabaheta dzindo

Mirsad Džindo osumnjičen je da je suprugu sve vrijeme čekao u autu, kojim ju je dovezao iz Sarajeva u Banjaluku, a zatim su se zajedno uputili u Sarajevo

Došla je kako bi se naručila na frizuru. Zatim mi je tražila vizit kartu, a potom i maramicu, ubrus. Kada sam otišla u toalet, ona je to iskoristila i iz novčanika mi uzela novac. To sam shvatila tek kada je otišla.

Ukratko, tako u izjavi za “Nezavisne novine“, krađu, tokom koje je ostala bez 2.350 KM, opisuje vlasnica frizerskog salona u Banjaluci, koja je pokradena 2. septembra, a za šta je osumnjičena Sabaheta Džindo (61) iz Sarajeva, poznata i kao kraljica džeparoša.

“Žena je ušla da se naruči kao mušterija. Ja sam je naručila. Tražila je vizit kartu, broj telefona. Ja sam, da bih joj dala broj telefona, otvorila ladicu gdje se nalazi novčanik. Utom je tražila maramicu, ubrus. Vjerovatno je shvatila da se to nalazi u toaletu. Kad sam izašla da joj dam ubrus, gospođa je otvorila ladicu, izvadila novčanik, iz njega pare. Potom je sve vratila kako je bilo, uzela ubrus i otišla”, kaže ova banjalučka frizerka, koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Po njenim riječima, ta žena je u salonu bila 10 do 15 minuta, a onda je, nakon što je otišla, prošlo oko sat vremena kada je primijetila da je ostala bez para.

“Nešto sam trebala novčanik. Kada sam otvorila, bio je prazan. Zatim sam prijavila policiji. Zapamtila sam je, kad vam neko uđe, vidite s kim komunicirate. Kad je uhapšena išla sam na prepoznavanje”, priča za “Nezavisne novine” ova frizerka.

Zbog sumnje da je izvela ovu krađu, Sabahetu Džindo uhapsila je banjalučka policija. Uhapšen je, po saznanjima “Nezavisnih”, i njen suprug Mirsad Džindo, kojeg terete da joj je pomagao tokom krađe, nakon čega je on pušten, a ona sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je zatražilo da bude pritvorena, ali ne u KPZ-u, već u zdravstvenoj ustanovi.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičene te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti krivično djelo”, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Iz Osnovnog suda u Banjaluci rečeno je za “Nezavisne novine” da je postupajući sudija donio rješenje kojim se Sabaheti određuje pritvor, te da će ona privremeno biti smještena u Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra RS, Urgentno odjeljenje.

“Pritvor i zadržavanje u zdravstvenoj ustanovi, određeno ovim rješenjem, može trajati najduže do 11. oktobra do 10 sati”, rečeno je iz ovog suda.

Mirsad Džindo osumnjičen je da je suprugu sve vrijeme čekao u autu, kojim ju je dovezao iz Sarajeva u Banjaluku, a zatim su se zajedno uputili u Sarajevo.

Supružnike Džindo su, podsjetimo, i krajem prošle godine hapsili banjalučki policajci. Tada su pali u akciji “Džep” zbog sumnje da je Sabaheta izvela sedam krađa teških oko 13.300 maraka, a Mirsad da joj je pomagao pri krađama.

Džindo je hapšena niz puta zbog krađa širom BiH u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično. Nedavno je pala u Doboju, gdje su je policajci primijetili u vozilu.

Kako smo ranije pisali, u septembru 2015. godine našla se i na crvenoj Interpolovoj potjernici. Krajem prošle godine i sama je govorila o svojim pohodima.

“Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: ‘Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu’, ali ne može”, rekla je ona za medije.

Prije nekoliko godina njen suprug je rekao da ona nema potrebu da krade.

“Ima sve u životu. Jednostavno, to je bolest”, rekao je on tada.