Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup tk

Sakrio “Golfa” kojim je usmrtio čovjeka i pobjegao. Pronađen je i uhapšen

Foto: MUP TK

Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno vozilo

Uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je 14. septembra u Ratkovićima kod Čelića automobilom udario biciklistu, koji je preminuo, a vozač automobila je pobjegao sa mjesta nesreće.

“Dana, 23.09.2023.godine policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Čelić, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, su radeći na prikupljanju operativnih saznanja u vezi identifikacije počinioca saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licem (od dana 14. septembra 2023.godine u naselju Ratkovići, općina Čelić), operativnim radom na terenu došli do saznanja da bi se u vezu sa krivičnim djelom Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa moglo dovesti pmv. ‘VW Golf’ koje koristi M.F., rođen 1988.godine iz Gornjeg Rahića, Brčko Distrikt BiH.

Foto: MUP TK

Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno vozilo na području Brčko distrikta, dok je M.F. oduzeta sloboda i isti je priveden u prostorije za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a.

Dana, 24. septembra M.F. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva TK, osumnjičeni je predat u nadlženost Tužilaštva i danas će biti ispitan, te će biti donesena naredba o provođenju istrage.