Brčko

Samir ide u zatvor zbog pljačke kladionice: Rekao radnici da se sklanja od kiše, pa izvadio nož

brcko

Nakon što je pod izgovorom da se sklonio od kiše ušao u kladionicu Bet live, Nezirović je poslije kraćeg razgovora prišao radnici za pultom i naredio da mu preda novac

Nakon postupka po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Samir Nezirović (21) pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za razbojništvo koje je krajem juna počinio u kladionici Bet live u Brčkom, javlja Fena.

Njega je na ovu kaznu osudio Osnovni sud Distrikta pošto je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva i optuženog, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Samir Nezirović iz Brčkog osuđen je jer je 22. juna, sat prije ponoći, upotrebom preklopnog noža, počinio razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u ulici Tina Ujevića, u centru ovog grada.

Nakon što je pod izgovorom da se sklonio od kiše ušao u kladionicu Bet live, Nezirović je poslije kraćeg razgovora prišao radnici za pultom i naredio da mu preda novac. On je potom iz džepa pantalona izvadio preklopni nož, a kad se uplašena radnica sklonila, oduzeo 340 maraka iz kase i udaljio se iz kladionice. Nezirović je brzo otkriven, osumnjičen i procesuiran za krivično djelo razbojništva.

Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Nezirovića već nakon dva mjeseca, a kazna zatvora od godinu dana izrečena mu je četiri mjeseca od izvršenja krivičnog djela, navodi se u saopćenju.