Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Vitezu

Samohrani otac izvršio samoubistvo vješanjem

huso (1)

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a. U saradnji s kantonalnim tužiocem radi se na dokumentovanju ovog slučaja

Velika tragedija zadelila je sinoć tri sata prije ponoći mjesto Ljubić kod Viteza. Samoubistvo vješanjem izvršio je 48-godišnji Huso Patković.

Kako je za “Avaz” kazao portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić, policiji je sinoć u 21.05 sati prijavljeno da je muškarac inicijala H. P. (1973) počinio samoubistvo vješanjem.

– Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a. U saradnji s kantonalnim tužiocem radi se na dokumentovanju ovog slučaja – rekao je Hodžić.

Mještani Ljubića u šoku su nakon što se proširila tragična vijest. Umjesto slavlja, tuga je u novogodišnjoj noći okovala ne samo to mjesto, nego i cijelu vitešku općinu.

Prema prvim informacijama, nesretnog čovjeka obješenog je pronašao njegov sin. Troje od četvero djece koja su ostala iza Huse Patkovića je maloljetno.

Za Patkoviće je ranije organizirano više humanitarnih akcija, jer su živjeli u teškim uslovima, a Huso je imao zdravstvenih poteškoća. Dobri ljudi 2020. godine napravili su im novu kuću, jer je ona u kojoj su stanovali bila potpuno nuslovna.

Kuća u kojoj je živio Patković sa svojom djecom

Iza nesretnog čovjeka ostala su trojica sinova – Nehrun i blizanci Omer i Šaćir, te kćerka Merhunisa, koja je udata.

Dženaza Husi Patkoviću klanjana je danas u 14 sati.