BIHAMK

Saobraćajna nesreća u Jelahu, saobraćaj obustavljen na putu Doboj – Teslić

policija1

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Dobroj- Teslić, u mjestu Jelah

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Cazin-Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Drežnica i Jablanica- Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, dok je poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Doboj- Teslić, u mjestu Jelah. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.