Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preminula i druga pješakinja u Sarajevu, policija traga za vozačem

Saobraćajna nesreća u Sarajevu

Policija još uvijek traga za vozačem koji je sinoć oko 22 sata u centru Sarajeva usmrtio dvije pješakinje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je za AA potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić, policija je pronašla vozilo marke Golf VI koji pripada vozaču.

“Još uvijek se traga za osumnjičenim. Pronađeno je njegovo vozilo na području općine Novo Sarajevo, riječ je o vozilu marke Golf VI s oštećenjima koja odgovaraju saobraćajnoj nesreći. Naši policijski službenici sarađuju sa drugim policijskim organima, a identitet osumnjičenog je poznat”, rekao je Nefić.

Saobraćajna nesreća dogodila se u ulici Zmaja od Bosne, na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

Jedna pješakinja preminula je na mjestu nesreće dok je druga prevezena prvo u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, odakle je zbog kritičnog stanja prebačena na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS).

“Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine KCUS bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije”, rekla je glasnogovornica UKCS-a Muamera Šehić.