Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon eksplozije

Sarajevogas: Plinske cijevi nisu oštećene

eksplozija-750×475 (1)

Saobraćaj se usljed spomenuto incidenta na tom lokalitetu odvija otežano, što je dovelo do formiranja duge kolone vozila

U sarajevskom naselju Marijin Dvor jutros je prilikom izvođenja radova, prema prvim informacijama, došlo do oštećenja plinskih cijevi.

Kako je Feni kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, policija je u jutarnjim satima obaviještena da je došlo do oštećenja plinskih cijevi na lokalitetu Marijin Dvora te da su tom prilikom oštećena tri vozila u pokretu, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

– Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeno je više polcijskih patrola koje poduzimaju mjere i radnje na regulisanju saobraćaja, kao i vršenju uviđajnih radnji nakon čega će biti poznato više detalja – kazao je Hadžiabdić.

Radnici VIK-a jutros oko 10 sati u ulici Hiseta na Marijin Dvoru izvodili radove. Istovremeno, iz “Sarajevogasa” su kazali da su njihovi radnici izašli odmah na teren i uvrdili da plinske cijevi nisu oštećene, a da je izgleda do pucanja došlo na elektroinstalacijama.

Saobraćaj se usljed spomenuto incidenta na tom lokalitetu odvija otežano, što je dovelo do formiranja duge kolone vozila.