Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevska policija od Besima Hodžića oduzela dva kombija

vw-transporter
FOTO: Ilustracija

Sarajevska policija nastavila je oduzimati vozila višestrukim povratnicima u vršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Tako su u četvrtak policajci Pete PU iz saobraćaja isključili Besima Hodžića iz Sarajeva, kojeg su zatekli da upravlja neregistriranim vozilom marke “VW Transporter”, sa nepripadajućim registarskim tablicama. Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOBS-a, te da u Registru novčanih kazni ima dug od 32.499,60 KM, piše Faktor.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od Hodžića je oduzeto spomenuto vozilo.

Ono što je zanimljivo je da je samo šest dana ranije, tačnije 21. oktobra, od Hodžića oduzet još jedan VW Transporter, koji je također imao nepripadajuće tablice. U prethodnih nekoliko dana, automobili su oduzeti od još tri vozača.

Tako je u četvrtak bez automobila ostao P. M. iz Sarajeva, kojeg su pripadnici Treće PU zaustavili sa Peugeotom, bez registarskih oznaka, a utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku. U subotu su policajci Druge policijske uprave isključili iz saobraćaja S. E. koji je vozio BMW (J12-O-880), a utvrđeno je da u Registru novčanih kazni ima dug od 10.456 KM.

Policajci iste PU jučer su iz saobraćaja su isključili O.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja Fordom (J17-O-203), a koji duguje 10.043 marke.