Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevska policija oduzela “mazdu”, “fiat”, “passat” i “peugeot”

sarajevo policija
FOTO: Ilustracija

Sarajevska policija oduzela je još četiri vozila od osoba koje su višestruki povratnici u činjenju teških saobraćajnih prekršaja.

Prema informaciji iz sarajevskog MUP-a, 22. novembra službenici Pete PU iz saobraćaja su isključili P. M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja mazdom (A21-E-620), a za kojeg je utvrđeno da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.540,00 KM.

Dva dana kasnije službenici Četvrte PU iz saobraćaja su isključili E. I. iz Sarajeva, koji je zatečen za volanom fiata punto (J28-E-188).

– Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, istakli su iz policije te dodali da su pripadnici Pete PU i 25. novembra iz saobraćaja isključili jednu osobu.

Radi se o S. I. iz Visokog koji je u tom trenutku vozio passat (O07-K-267), a za kojeg je ustanovljeno u Registru novčanih kazni ima dug u od 1.240 KM. I dan kasnije, preciznije 26. novembra, pripadnici Pete PU oduzeli su jedan automobil i to od H. A. iz Sarajeva.

On je zatečen da upravlja peugeotom (E58-O-125), te da za kazne izrečene zbog teških saobraćajnih prekršaja duguje 1.700 KM.

– Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, odnosno jer su vozači nastavili sa vršenjem najtežih oblika saobraćajnih prekršaja, a čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od njih su privremeno oduzeta vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, naglasili su iz MUP-a KS-a.