brutalno pretučen

Sarajevska policija traga za osobama koje su pretukle muškarca u kamp-prikolici

suljo domac (1)
FOTO: avaz.ba

U februaru prošle godine također je bio brutalno pretučen kada je završio na Klinici za torakalnu hirurgiju

Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavili su detalje vezane za napadu na Sulju Planju, poznatijeg kao Suljo Domac, koji je završio u bolnici nakon što je jučer brutalno pretučen u ulici Sutjeska. Planja je pretučen na parkingu, u kamp – prikolici u kojoj živi.

Policijska uprava Centar obaviještena je u ponedjeljak oko ponoći da je u ulici Sutjeska od strane NN lica fizički napaduto i povrijeđeno lice S. P., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

– Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržan je na daljem liječenju, saopštili su iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se na licu mjesta obavi uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo.

Nezvanično, Planji su polomljena rebra i oštećena je slezena. Policiji je otežana potraga za napadačima jer je navodno Planja odbio da sarađuje. Planja je u februaru prošle godine također bio brutalno pretučen kada je završio na Klinici za torakalnu hirurgiju.