Akcija “Igrač” u Sarajevu: Zaplijenjeno 10 kilograma droge, oružje i novac

Policija u Dobrovoljačkoj

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su, tokom višemjesečnih aktivnosti, poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva “Igrač”, saopćeno je iz MUP-a KS.

– Prilikom toga su prikupljali dokaze radi dokumentiranja krivičnih djela razbojnišva, protupravnog lišenja slobode, ucjene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije. Pomenuta krivična djela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, koju sačinjava više lica, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tokom provođenja akcije, vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, te poduzete druge radnje dokazivanja, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina raznih vrsta droga i to gotovo 10 kilograma, određena suma novca, koji potječe iz vršenja krivičnih djela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku.

U saopćenju se navodi i da je jučer kriminalistički obrađeno 25, dok je uhapšeno 14 osoba, a osumnjičeni su danas predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, kazala je da će osumnjičeni biti zadržani 24 sata u toku kojih će ih postupajući tužilac saslušati, a potom donijeti odluku o daljnjim zakonskim mjerama koje će biti poduzete.