Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajki uz prijetnju pištoljem ukraden Audi Q5

policija_4

U Sarajevu se nažalost nastavljaju učestala razbojništva i paljevine automobila, piše novinska agencija Patria.

Tako je sinoć u ulici Višnjik do broja 11. u Sarajevu, došlo do požara na parkiranom automobilu marke “Fiat 500”, reg. broja O57-T- 520, vlasništvo B. B., koje koristi B. N. iz Sarajeva.

– Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je od djelovanja požara oštećen zadnji dio vozila. Požar je ugašen od strane vatrogasaca. O navedenom je obaviješten dežumi tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će biti izvršen u toku narednog dana, od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo vještaka PPZ-e – kažu iz MUP-a KS.

Jučer je u prodavnici TR “Dežurni market”, koja se nalazi u ulici Kobilja Glava do broja 22 uz prijetnju pištoljem izvršena pljačka te je otuđena određena suma novca i neki proizvodi. Pripadnici MUP-a KS rade na rasvjetljavanju slučaja i pronalasku izvšioca.

Također, tri lica, uz upotrebu fizičke snage izvršili su razbojništvo nad S. T. iz Maglaja, kojom prilikom je od imenovanog otuđen novčanik u kome su se nalazili lični dokumenti i određena suma novca.

Razbojništvo desilo se i u Novom Sarajevu, kada je od strane jednog lica uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršeno krivično djelo nad K.E. iz Sarajeva, kojom prilikom je od imenovane otuđeno vozilo marke “Audi Q5”, sive boje, reg. broja E94-J-888.

– O navedenom obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikacij i i pronalasku izvršioca – dodaju iz MUP-a KS.