Sarajlija i maloljetnica prodavali marihuanu u Istočnoj Ilidži

marihuana
Ilustracija

Policija u Istočnoj Ilidži uhapsila je V.B, nastanjenog u Sarajevo, zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, policije je u ponedjeljak oko 21:40 sati u Ulici Ive Andrića u Istočnij Ilidži uočili  golf 4  u kome su se nalazila dva nepoznata lica, za koja  je postojala  sumnja da se bave prodajom droge.

Operativnim  nadzorom  uočeno je da  je  jedno lice prišlo vozilu, kratko se zadržalo i udaljilo se sa lica mjesta. Nedugo zatim, kod vozila su došla još četiri nepoznata muškarca, nakon čega su im prišli policajci i legitimisanjem  utvrdili  da  se  na mjestu vozača u vozilu nalazi V.B. kod koga je pronađeno sedam pvc paketića sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“, dok se na mjestu suvozača nalazila sedamnaestogodišnja maloljetnica koja je pozvana u službene prostorije policijske stanice.

U  prisustvu  roditelja – staratelja izvršen je pretres maloljetnice i tom prilikom pronađena su dva pvc paketića sa sadržajem pomenute materije. Osim navedenih lica pored vozila su se nalazili i B.N., M.M., P.K, svi iz Istočne Ilidže, te  B.G. nastanjen u Kantonu Sarajevo.

“O navedenom je obavješten dežurni tužilac koji je policijskim službenicima  naložio  da preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju  pomenutog  događaja”, navode u CJB Istočno Sarajevo.