Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Sarajlija uhapšen, u stanu mu pronađeni marihuana, spid, hašiš, “lude gljive”…

dr

Lišen je slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

Jučer u 15 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, provodeći operativnu akciju kodnog naziva “GLJIVA”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres lica D.N., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod pomenutog lica je pronađena i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, sapšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji isti koristi na području općine Novo Sarajevo.

Prilikom pretresa pronađena su i od D.N. oduzeta 44 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (namijenjena za uličnu prodaju), oko 53 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, oko 26 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu hašiš, jedna kesica sa materijom koja asocira na tzv. “lude gljive” i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), D.N. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.