Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

načelnik policije

Šehovac: Vrlo brzo biće rasvijetljeno ubistvo Ostojića

milos-ostojic

Prema njegovim riječima, u otkrivanju počinilaca najtežih krivičnih djela potreban je kontinutet u radu, koji Policijska uprava Istočno Sarajevio ima i očekuje da će taj rad dati rezultate i da će rasvijetliti ubistvo Ostojića, a i ostala teža krivična djela iz prethodnog perioda

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izjavio je Srni da očekuje da će vrlo brzo biti rasvijetljeno ubistvo tridesettrogodišnjeg Miloša Ostojića u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, preduzimaju niz neophodnih mjera i aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca.

“Očekujem da ćemo vrlo brzo rasvijetliti ovo ubistvo, a izvršioce privesti pravdi i predati u nadležnost pravosudnih institucija”, rekao je Šehovac.

Šehovac je istakao da su nakon ubistva Ostojića, koji je iz automatske puške ubijen 1. januara ispred kluba “Sparta” u Istočnom Novom Sarajevu, preduzeli niz pojačanih mjera.

“Preduzeli smo niz operativnih mjera i radnji u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i rasvjetljavanja određenih krivičnih djela. Prilikom tih pojačanih aktivnosti rasvijetlili smo veći broj razbojništava i teških krađa”, rekao je on.

On je naveo da sve te aktivnosti trebaju da rezultiraju povećanjem stanja bezbjednosti.

“U prošloj godini poboljšano je stanje bezbjednosti, ali ubistvo Ostojića zasjenilo je sve te dobre rezultate i zbog toga to krivično djelo moramo rasvijetliti kako bi se građani osjećali bezbjednije”, rekao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, u otkrivanju počinilaca najtežih krivičnih djela potreban je kontinutet u radu, koji Policijska uprava Istočno Sarajevio ima i očekuje da će taj rad dati rezultate i da će rasvijetliti ubistvo Ostojića, a i ostala teža krivična djela iz prethodnog perioda.

Šehovac je podsjetio da su nakon duže istrage otkrili počinioce paljevine vozila na Palama i eksplozije na Sokocu i protiv njih podnijeli izvještaj nadležnom tužilaštvu.