“Šeik od Alipašina” dva puta pokušao samoubistvo u zatvoru

almir pazarac

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je donesena odluka o produženju pritvora Almiru Pazarcu (Šeiku od Alipašina) za još dva mjeseca. Isti sud potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, kojom se Pazarac tereti da je 21. septembra pola sata poslije ponoći ispred sportske kladionice u sklopu hotela „Holiday“, u sarajevskoj ulici Franca Lehara, iz pištolja ranio braću Adnana (24) i Muamera Mulića (28).

Optužnica protiv Pazarca, koji se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine, podignuta je i potvrđena 30. novembra. Tužilac Mladen Vukojičić kratko je naveo da u cijelosti ostaje kod svih razloga zbog kojih smatra da Pazarac treba ostati u pritvoru.

S druge strane, advokat Pazarca Ahmed Fejzić se u potpunosti usprotivio ovome. Istaknuo je, javlja Avaz, da nisu ispunjeni opći uvjeti za produženje pritvora njegovom klijentu.

Naposljetku se sutkinji Galibi Katici obratio i optuženi Pazarac. Iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo dovezen je sa zamotanom rukom. Navodno je pao i isjekao se.

U svom obraćanju sutkinji Pazarac je bio vrlo emotivan. Kazao je da ga najviše pogađa činjenica da je od devet osoba koje su učestvovale u incidentu, on jedini iza rešetaka.

„Pokušao sam samoubistvo dva puta, treći put ću uspjeti. Te noći sam radio za dnevnicu od 40 maraka da bi 20 maraka dao mami, a 20 ostavio sebi. Naoružane osobe su me napale. Ne mogu više bez majke, ludim… Boli me nepravda, previše sam vezan za nju“, rekao je Pazarac sutkinji.

Ročište na kojem će se Pazarac izjasniti o krivici zakazano je za 23. decembar.