Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Senad zvani “Biber” zlostavljao svoje unuke

10/05/2017

Mještani Dervente u šoku su nakon vijesti da je u petak naveče uhapšen njihov sugrađanin Senad Mustafić zvani Biber (67) iz Omeragića zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje dvije unuke od 12 i sedam i po godina. Djedu zlostavljaču određen je pritvor. Ovo je u godinu i po treći slučaj polnog nasilja nad djecom u Derventi.

Jedan od mještana, komentarišući ovaj slučaj, je rekao: “Ja bih njemu presudio!”.

Ovaj događaj šokirao je i zaposlene Centra za socijalni rad. Direktorka Samira Fejza pita se šta preventivno učiniti u ovakvim situacijama, piše Dnevni avaz.

– Po struci sam pravnik, prošla sam sve instance, od sudstva, tužilaštva, advokature, ali sam, pre svega, roditelj. Ne mogu shvatiti šta se to desi u glavi pa da počine takvo nedjelo nad djecom, i to kao njihovi srodnici. Pozvaćemo struku, sociologe, psihologe, psihijatre, da nam pomognu da se ovakve stvari više ne dešavaju – kaže Fejza.

Slučaj seksualnog zlostavljanja u petak u jutarnjim satima Centru za socijalni rad, a potom i policiji, prijavila je pedagog škole koju pohađaju zlostavljane djevojčice.

Starija devojčica ispričala je pedagogu kako se njen djed prema njoj ponašao nedolično. Priču je potvrdila i mlađa unuka. Pedagog je odmah prijavila slučaj te je Mustafić uhapšen istog dana oko 21 sat.

– Znajući da se osumnjičeni nalazi u pritvoru, mi nismo našli razloge da djevojčice izuzimamo iz njihovih bioloških porodica i da ih smjestimo u sigurne kuće. Pratimo stanje – rekla je direktorka Fejza.

Mustafić je zlostavljao unuke kada bi ga posetile u stanu.

Amerikanac sa Filipina vodio svjetsku mrežu internet pedofilije

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.