Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zahtjev za pritvor

Šerak na ročište dovezen iz KCUS-a, navodno ga je ugrizao pauk

adnan šerak
FOTO: Avaz.ba
Šerak prilikom privođenja

Šerakov branilac sarajevski advokat Kerim Čelik usprotivio se prijedlogu te kazao da osumnjičeni, zbog stanja u kakvom se nalazi, nema namjeru da bježi jer ukoliko bi bio pušten otišao bi na dalji oporavak

Uz jako obezbjeđenje sudske policije Adnan Šerak je danas doveden iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Općinski sud Sarajevo gdje mu je pred sutkinjom za predhodni postupak Dženanom Jovanović razmatran prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Šerak je došao u Sud uz pomoć štaka i vidjelo se da mu je lijeva noga povrijeđena, piše Avaz. Poznato je da je nakon hapšenja odmah odveden u Klinički centar, a kako saznaje isti izvorm medicinski je zbrinut zbog ugriza velikog pauka.

Tužilac je na ročištu potvrdio da ostaje kod prijedloga da se Šeraku odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Šerakov branilac sarajevski advokat Kerim Čelik usprotivio se prijedlogu te kazao da osumnjičeni, zbog stanja u kakvom se nalazi, nema namjeru da bježi jer ukoliko bi bio pušten otišao bi na dalji oporavak. Advokat je kazao da nema dokaza da je Šerak počinio krivična djela razbojništva i protivpravnog lišenja slobode.

Odbrana ne spori da je počinjeno krivično djelo nanošenja lakših povreda, ali da se iz zapisnika o saslušanju svjedoka ne može utvrditi ko je počinio ovo krivično djelo.

Šerak je nakon ročišta vraćen u prostorije sudske policije, a sutkinja Dženana Jovanović će naknadno donijeti odluku o pritvoru.

Počelo u kafiću s pištoljem

Za Šerakom je bila raspisana potraga nakon što je u sarajevskom naselju Švrakino Selo krajem jula oteo muškarca i zlostavljao ga u njegovoj kući.

Šerak je Suadom Hodžićem i još jednom osobom osumnjičen za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Podsjetimo, sve je počelo u jednom kafiću na području općine Centar, kada je Šerak od A. G. uzeo pištolj, a koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao da ga odbaci kući pa će mu tamo vratiti pištolj.

Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.

Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan, te je otišao u policiju i prijavio napad.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.