Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS

Šest krivičnih djela, ubistvo i 28 saobraćajnih nesreća u novogodišnjoj noći

laktasi

U 28 evidentiranih saobraćajnih nezgoda, sedam lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, a u 21 saobraćajnoj nezgodi nastupila je materijalna šteta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u periodu od 16 sati 31. decembra do šest 1. januara, šest krivičnih djela, 21 prekršaj javnog reda i mira, 28 saobraćajnih nezgoda i jedan požar u tom entitetu Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od šest krivičnih djela izdvajaju da je Policijskoj stanici Laktaši oko 22:40 sati prijavljeno je da je u mjestu Trn, Laktaši na parkiralištu benzinske pumpe lice D.Č., koji je bio u društvu M.Đ. iz Laktaša, pucao iz pištolja i ranio lica -D.S. u predjelu stomaka i A.B. u predjelu noge, obojica iz Laktaša.

Povrijeđena lica su prevezena u UKC RS, gdje je lice D.S. u 00:30 sati preminuo, čime je izvršeno krivično djelo “ubistvo”.

Lica D.Č. i M.Đ. su lišena slobode, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučke “Nezavisne novine” objavile su da su u pitanju osumnjičeni Dalibor Čamber (46) iz Laktaša koji je u društvu sa Milanom Đurđevićem (42), takođe, iz Laktaša, ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. (22), nakon čega je S.D. preminuo.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo oko 21:55 sati, u Istočnom Novom Sarajevu ispred ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između tri identifikovana lica, čime je izvršeno krivično djelo “učestvovanje u tuči”.

Istovremeno, na području Lopara evidentiran je i jedan prekršaj po članu 22 Zakona o javnom redu i miru (u vezi sa vanrednom situacijom).

Naime, 31.decembra u vremenu od 21:45 do 23 sata, policijski službenici PU Bijeljina su sa službenicima Republičke uprave za inspekcijske poslove i opštinske inspekcije na području Lopara prilikom kontrole rada ugostiteljskih objekata kao i kontrole poštivanja naloženih mjera po zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije tokom pandemije koronavirusa u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 125 lica, koji nisu poštivali naložene mjere.

U 28 evidentiranih saobraćajnih nezgoda, sedam lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, a u 21 saobraćajnoj nezgodi nastupila je materijalna šteta.