Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sestra Sanjina Sefića na suđenju se smijala i dobacivala osobama u publici

sanjin sefic is1

Incident se dogodio danas na suđenju u slučaju Sefić u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Predsjedavajući Sudskog vijeća, Igor Todorović, upozorio je optuženu Saru Sefić da će je odstraniti sa suđenja i kazniti ako se nastavi neprikladno ponašati zato što se smijala za vrijeme svjedočenja Anese Ernagić i dobacivala osobama u publici.

Inače danas su saslušana četiri svjedoka Enes Malkoč, Amir Agić, Anesa Ernagić i Muamer Redžić.

Očevi nastradalih djevojaka, Edite Malkoč i Selme Agić, tražili su neuropsihijatrijsko vještačenje njihovih porodica kako bi se pokazalo u kojem stanju se nalaze.

Redžić Muamer, policijski službenik zaposlen u Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) svjedočio je kako ga je Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića, telefonski pozvao i zatražio pomoć jer je njegov sin Sanjin ubio djevojku. Redžić je u svjedočenju naveo kako je savjetovao Jasmina Sefića da Sanjina odvede i preda u policijsku stanicu, nakon čega je informisao Policijsku Upravu Centar o ovom razgovoru.

Svjedokinja Ernagić Anesa svjedočila je u svojstvu očevica, pri čemu je nekoliko puta potvrdila da je na mjestu nesreće bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

Naredno saslušanje zakazano je za 4. septembar kada će biti saslušano devet svjedoka.

Suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra prošle godine u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo je iznova usljed proteka vremena dužeg od 30 dana od posljednjeg ročišta održanog u ovom predmetu.

Uz Sanjina Sefića, optuženog za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo – neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić koji te terete za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.