Crna hronika

glamoč

Silovao djevojku (19) u svojoj kući: “Krvarila je i bila u teškom psihičkom stanju”

16/12/2019

Kako je nezvanično potvrđeno, nesretna djevojka već nekoliko dana boravi kod rodbine u Glamoču, gdje je i upoznala V. A., s kojim je u petak naveče otišla njegovoj kući, gdje ju je on silovao

Šokantan slučaj dogodio se u noći između petka i subote u Glamoču kada je V. A. (43) silovao 19-godišnjakinju s posebnim potrebama.

Kako je potvrđeno za Dnevni avaz iz MUP-a Livanjskog kantona, policija je o ovom događaju obaviještena u subotu u 13 sati, a V. A. je u večernjim satima pronađen i uhapšen.

“Postoji osnovana sumnja da je V. A., rođen u Mrkonjić Gradu, a nastanjen u Glamoču, osobu koja je rođena 2000. godine iz Banja Luke prisilio na spolni odnos. On je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva”, kratko je kazao Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, dodavši da će sutra biti dostupno više informacija o ovom gnusnom događaju.

Kako je nezvanično potvrđeno, nesretna djevojka već nekoliko dana boravi kod rodbine u Glamoču, gdje je i upoznala V. A., s kojim je u petak naveče otišla njegovoj kući, gdje ju je on silovao.

Slučaj je razotkriven tokom subote, jer je djevojka krvarila i bila u vrlo teškom psihičkom stanju. Odmah nakon dojave o tome, policija je u slučaj uključila Centar za socijalni rad, nakon čega je djevojka upućena u Kantonalnu bolnicu Livno, gdje je ginekološki pregledana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.