Crna hronika

SUD BIH

Simić se nagodio, dobio tri godine zatvora zbog trgovine drogom

14/08/2019

Navedenoj grupi za organizirani kriminal pristupili su Zoran Simić, Milutin Vukosavljević, Momčilo Zirojević i druge njima poznate osobe

Sud Bosne i Hercegovine je, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, izrekao presudu Zoranu Simiću optuženom za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je Simiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Optuženom se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i to od 26.09.2018. do 19.12.2018. godine.

Od optuženog se oduzima protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 10.000 KM.

Od oktobra 2017. do septembra 2018. godine, na području Bosne i Hercegovine i Republike Austrije N.M. je organizirao grupu za organizirani kriminal radi proizvodnje i neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojne droge „marihuana skank“, čiji je promet zabranjen odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, i to s područja Bosne i Hercegovine na područje zemalja zapadne Evrope.

Navedenoj grupi za organizirani kriminal pristupili su Zoran Simić, Milutin Vukosavljević, Momčilo Zirojević i druge njima poznate osobe koji su kao njeni pripadnici imali određene uloge i zadatke, pa je grupa radi pribavljanja imovinske koristi vršila proizvodnju i neovlašteni međunarodni promet opojnih droga, navodi se u saopćenju iz Suda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.