Sin Ibrahima kojeg je pregazio Tony Cetinski: Prijatelji su mi ispričali šta se desilo

kevljanin

Vijest da je proslavljeni hrvatski pjevač Tony Cetinski (48) u petak u Pustoj ulici u Rovinju oko 14 sati automobilom pregazio Ibrahima Kevljanina (62), proteklih dana puni stupce svih medija u Hrvatskoj i regionu. Stradali Ibrahim Kevljanin je porijeklom iz Kozarca kod Prijedora, a dugo godina živio je u Rovinju.

Kevljanin je u Rovinju bio poznat pod nadimkom Braco. Njegov sin Adis Kevljanin već 17 godina živi u Insbruku i šokiran je pogibijom svog oca, piše Dnevni avaz.

– Za smrt oca sam čuo istu noć kada se nesreća i desila. Iz Rovinja su me nazvali prijatelji i sve mi saopštili do u detalje, da ge je pregazio pjevač Tony Cetinski. Poslije toga počeli su mi se javljati drugi prijatelji koji su mi ispričali šta se sve desilo tog kobnog petka oko 14 sati – kaže Adis Kevljanin.

Adis je kaže da su mu prijatelji pričali o detaljima nesreće.

– Prijatelji su mi kazali da je Toni udario Ibrahima dok je on stajao na putu, a ne ležao kako pojedinci hoće da predstave. Toni je u Rovinju poznat po brzoj vožnji, a na YouTubeu ima i jedan video gde on juri istom ulicom u kojoj je ubio moga oca. Ja sam vozio tom kobnom ulicom, odlično je poznajem i znam da uvijek moram njom oprezno voziti mic po mic, jer uvijek neko prolazi, posebno brojni turisti – priča Adis.

On je dodao da ga nakon nesreće Cetinski nije nazvao, kao ni neko od njegovih advokata.

– Da je kakav čovjek okrenuo bi moj broj, izrazio mi saučešće zbog ove tragedije. Nije se ni udostojio da mi se javi… Prije osam godina sam operisao srce, a u Insbruku živim već 14 godina. Dnevno pijem po 14 tableta i zdravstveno stanje mi se od trenutka kada sam saznao da je Toni pregazio moga oca jako pogoršalo – priča Adis, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru, a dodaje da je odrastao u Kozarcu.

S ocem Ibrahimom je u Rovinju živio skoro 20 godina. Adis je rekao da je prije nekoliko godina u automobilskoj nesreći ostao bez brata Harisa.

– Haris je poginuo prije nekoliko godina. Tata Ibrahim se odao alkoholu nakon njegove smrti, ali je bio omiljen u Rovinju. Zadnji put smo se sreli u augustu kada smo sjedili skupa u jednom kafiću. Još ne mogu da vjerujem da će to biti da je tada posljednji put vidio svoje dve unuke, moje kćerke, Dijanu i Dejlu – kaže Adis Kevljanin, kojem je bivša supruga rodom iz Bihaća.

Za oca Ibrahima kaže da je bio omiljen u Rovinju i da su ga svi znali i voljeli.

– Naša mama Zuhra, koja je nakon razvoda sa Ibrahimom ostala živjeti u jednom selu pored Rovinja, uvijek je gledala da moj otac ima šta da jede i brinula se o njemu. Plaćala mu je račune, ali ne bih volio da sada ona ima posljedice zbog takve pomoći sa sadašnjim mužem, koji je takođe fin čovjek – kaže Adis, koji je pohvalio i očevu komšinicu Ružu, koja se takođe brinula o Ibrahimu.

Kaže da će danas (ponedjeljak) otići kod svoje doktorke u Insbruk, koja mu treba dati dozvolu da može otputovati u Rovinj na sahranu ocu.

– Ako bude sve u redu, ja bih trebao u Rovinj doći u srijedu, kada je i zakazana sahrana ocu. Nadam se da će moje uništeno srce sve to podnijeti, iako sam i sada duboko potresen – kaže u ispovijesti za Dnevni avaz Adis Kevljanin.