Crna hronika

Sin povukao oca za ruku i od ubistva spasio vlasnika kafića u Bihaću

15/07/2016

U pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta u Bihaću ranjena je jedna osoba, a napadač je lišen slobode. Kako su kazali u MUP-u USK-a, preksinoć oko 20.35 sati u Ulici dr. Irfana Ljubijankića u Bihaću dogodio se pokušaj ubistva vlasnika ugostiteljskog objekta “RR”.

Naime, vlasnik Mustafa je pozvao policiju i prijavio probleme s gostom Muhamedom D. (54) koji je, prema njegovim riječima, imao verbalni sukob s drugim gostom u restoranu.

“Nakon sukoba Muhamed je otišao kući po pušku i vratio se pred objekt s namjerom da ubije gosta s kojim se svađao. Nakon što se vratio, ispred samog objekta suprotstavio mu se vlasnik, koji mu nije dopustio ući. Nakon toga, Muhamed je izvukao pušku i uperio je u vlasnika. S napadačem je bio i njegov sin koji je u tom trenutku povukao oca za ruku, uslijed čega je Muhamed pritisnuo obarač i ranio vlasnika”, kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ-a.

Mustafa je pogođen u potkoljenicu lijeve noge i konstatirane su mu lakše ozljede, a policija je pucača potom uhapsila i osumnjičila za pokušaj ubistva.

Komentari