Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u centru grada

U Banjoj Luci ubijena jedna osoba: “Policija je uhapsila neke muškarce”

policija mup rs
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Ilustracija

Nezvanično sesaznaje da je muškarac naknadno preminuo u bolnici, a da je navodno između više osoba došlo do fizičkog obračuna koji je završio tragedijom

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su D.J. iz Čelinca i V.S. i D.K. iz Laktaša, zbog sumnje da su nasmrt pretukli muškarca u Banjoj Luci. Oni se terete da su počinili krivično djelo teško ubistvo.

“U toku je kriminalistička obrada navedenih lica. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta navedena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, navode iz PU Banjaluka.

Kako su za Nezavisne novine ispričali očevici, sinoć oko 22 sati u Ulici Jovana Dučića, u centru Banje Luke, vidjeli su policiju kako privodi više muškaraca, dok je jedan bio povrijeđen.

“Jedan muškarac bio je krvav i ekipa Hitne pomoći ga je zbrinula i odvezla na dalju obradu. Policija je uhapsila neke muškarce”, rekao je očevidac.

Nezvanično se saznaje da je muškarac naknadno preminuo u bolnici, a da je navodno između više osoba došlo do fizičkog obračuna koji je završio tragedijom.

Tužilaštvo objavilo detalje

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka oglasilo se o novom slučaju ubistva u Banjaluci. Ubijen je Saša Kisin (1975.) koji je imao brojne povrede po tijelu kada su ga pronašli u besvjesnom stanju u kući. Preminuo je tokom noći na UKC RS.

“U Banja Luci, u Ulici Jovana Dučića, dana 13.05.2024.godine, oko 21.00 čas, u napuštenoj kući u besvjesnom stanju sa povredama po tijelu pronađen je Kisin Saša, rođen 1975. godine, iz Banja Luke. Od posljedica zadobijenih povreda u toku noći lice je preminulo na Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka. Na lice mjesta dana 14.05.2024.godine, izašla je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Ševa Nikolina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela a biće naložena i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.