Crna hronika

doboj

Sinu delegata SNSD-a dvije godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo pješak

05/03/2019

U vrijeme nesreće bio pijan i u krvi je imao 1,32 promila alkohola, a vozio je 75,3 kilometra na čas, iako je na tom dijelu puta ograničenje bilo 50 kilometara na čas

Stefan Lukić iz Doboja u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak Marija Dević (53), saznaje Srpskainfo.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo kao nesonovane žalbe odbrane i tužilaštva i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju.

Stefan je sin Jasne Lukić bivšeg poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS, a sada delagata u Vijeću narodu RS.
Prema presudi, Lukić je 5. juna 2015. godine oko 21.15 časova, vozeći “opel astru”, izazvao saobraćajnu nesreću u centru Doboja prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.

U vrijeme nesreće bio pijan i u krvi je imao 1,32 promila alkohola, a vozio je 75,3 kilometra na čas, iako je na tom dijelu puta ograničenje bilo 50 kilometara na čas.

Vozilom je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu na raskrsnici ulica Cara Dušana, Svetoga Save i Kralja Dragutina u centru Doboja i udario u “mazdu”. Od udara se “astra” se zarotirala i zanijela ulijevo, a potom naletjela na ivičnjak i trotoar. Tom prilikom zadnji lijevi dio automobila udario je Devićevu koja je isti dan preminula u bolnici u Doboju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.