Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po nalogu Tužilaštva i Suda BiH

SIPA i MUP RS uhapsili državljanina Holandije zbog trgovine drogom

sipa

Izvršeno je lociranje, identificiranje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka

Po nalogu Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (MUP RS), u zajedničkim timovima i u okviru međunarodne akcije, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.

Nakon višemjesečne istrage i saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija, s tužilaštvom i policijom iz Kraljevine Holandije u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinisana akcija po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA zajedno s polijskim službenicima MUP-a RS, pretresaju objekate na ukupno pet lokacija.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, izvršeno je lociranje, identificiranje i stavljanje pod kontrolu osumnjičenog, državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinisane saradnje tužilaštava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizovano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.