Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SIPA objavila detalje akcije “Rover” (FOTO)

akcija_rover_1

SIPA u akciji „Rover“ otkrila i privremeno oduzela više od deset kilograma skanka

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), realizirali su jučer operativnu akciju kodnog naziva „Rover“, koja je usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U okviru ove akcije slobode su lišene tri osobe na području općine Mostar zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pri čemu je pronađeno devet kilograma “skanka”, te su izvršeni pretresi objekata na području Stoca i Ljubuškog.

Tokom pretresa otkriven je još jedan kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, te je u okviru rada na ovom predmetu do sada otkriveno i privremeno oduzeto više od deset kilograma navedene opojne droge.

Također, otkrivena je i jedna puška, ručna bomba i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno sa njima poznatim osobama, iz R. Crne Gore nabavljale opojnu drogu „skunk“ i vršile distribuciju i preprodaju iste na području BiH i R.Hrvatske s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će tokom dana predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.