Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina

SIPA u akciji “Kanas”: Uhapšena, pa puštena jedna osoba

otmica sipa
FOTO: SIPA
Ilustracija

U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, juče su postupili po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini za pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba i privremeno oduzimanje predmeta i naredbi Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina za izvršenje naredbe suda u predmetu kodnog naziva „Kanas“.

Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Bijeljine i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpuštena u dogovoru sa postupajućim tužiocem.

U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC.