Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na području Vukosavlja

SIPA u akciji “Mila” uhapsila dvije osobe, poznato je za šta su osumnjičene

sipa pixsell
16.09.2009., Sarajevo, BiH - U akciji koju je izvela Agencija za istrage i zastitu BiH (SIPA) pretresen je stan bivseg generala Armije Bosne i Hercegovine Sefera Halilovica, a pripadnici agencije jos uvijek se nalaze ispred zgrade u sarajevskom naselju Grbavica gdje Halilovic stanuje. Bivsi general nije uhapsen. Na lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Bihacu i Konjicu po nalogu Tuziteljstva BiH uhicene su cetiri osobe: Nedzad Hodzic zvani John Wayne, Mensur Memic zvani Menta, Dzevad Salcin zvani Struja i Senad Hakalovic. Nesluzbeno se doznaje da su uhiceni ratni zapovjednici postrojbi osumnjiceni za ratni zlocin nad Hrvatima na podrucju konjicke Trusine. Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Vukosavlja realizirali operativnu akciju “Mila”, kojom prilikom su slobode lišene dvije osobe.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djela “trgovina ljudima”, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine kao i krivična djela “trgovina ljudima” i “trgovina djecom”, propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti su realizirane po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.