Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

SIPA u nastavku akcije “CD” uhapsila još jednu osobu

26/06/2015

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „CD“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su slobode lišili osobu inicijala K.F.

Osoba inicijala K.F. po pozivu je pristupila u službene prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije i dr.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osoba inicijala K.F jutros je  predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Istražitelji SIPA-e u koordinaciji sa nadležnim organima u Francuskoj intenzivno rade na identifikaciji žrtava trgovine ljudima i njihovom zbrinjavanju.

Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja krivičnih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.