Crna hronika

trebinje

SIPA u velikoj akciji razbila mafijašku grupu, uhapšen narko diler Marko Matković

22/07/2022
Foto: Ilustracija

Iz SIPA-e su naveli da su slobode lišena lica sprovedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su pet osoba na području Trebinja, gdje se na više lokacija vrše pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari zbog sumnje na trgovinu drogom, oružjem i vojnom opremom.

Sumnja se i na krivično djelo pripremanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom ubistvo i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Iz SIPA-e su naveli da su slobode lišena lica sprovedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

U saopštenju pojašnjavaju da se pretresi na području Trebinja vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene i pranje novca.

Kako javlja Klix, jedna od uhapšenih osoba je Milan Matković, o čijim kriminalnim djelima je danas pisala Istraga.

Riječ je o jednom od najtraženijih narko dilera na Balkanu koji je već osuđivan u BiH zbog trostrukog ubistva. No, nakon izlaska iz zatvora se očigledno vratio mafijaškom životu.

Osim njega, kako saznajemo, uhapšeni su i Trebinjci Saša Ratković i Tomislav Vidaković.

Aktivnosti se provede po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Budući da su pretresi još u toku, iz SIPA-e su naveli da će o konačnom ishodu javnost biti informisana naknadno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.