Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bileća

SIPA uhapsila dva člana Kavačkog klana, “pali” su sa 600 grama kokaina

kokain

Radi se o pripadnicima ozloglašenog Kavačkog klana

SIPA je kod Bileće uhapsila dva državljanina Crne Gore.

Prema prvim informacijama, radi se o pripadnicima ozloglašenog Kavačkog klana, kriminalne grupe iz Kavača u Crnoj Gori. Kod njih je pronađeno 600 grama opojne droga kokain.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) večeras su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-bezbjednosne službe BiH, na području Bileće, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona „Neovlašteni promet opojnim drogama“, stoji u saopćenju SIPA-e.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i gore navedena lica, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičena lica privedena je u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH, zaključuje se u saopćenju.