Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Nitro"

SIPA uhapsila jednu osobu: Oduzete bombe, mitraljez, zolja, automatske puške…

sipa hapsenje
Foto: Arhiv

Operativna akcija „Nitro“ realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su u sklopu operativne akcije „Nitro“, na području Mostara, realizovali usmenu naredbu Opštinskog suda u Mostaru, kojom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice, koje je kriminalistički obrađeno i ispitano u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica lišenog slobode će odlučivati Kantonalno tužilaštvo Mostar.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sledeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač “zolja” sa odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četri okvira za automatsku pušku, dva trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automastku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5. 500,00 Eura.

Operativna akcija „Nitro“ realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, a zbog postojanja osnova sumnje da je lice lišeno slobode počinilo krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.