Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija na palama

SIPA uhapsila jednu osobu zbog terorizma i bombaškog napada

sipa hapsenje
Foto: Arhiv

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine – odnosno policijski službenici SIPA

Policijski službenici istražnog tima „FAST“, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, na području Pala slobode lišili jedno lice koje se dovodi u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas (22.05.2024. godine) sprovode nadležni organi Republike Italije. Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe koji čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje naprijed navedenih krivičnih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine – odnosno policijski službenici SIPA.