Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krio se u tomislavgradu

SIPA uhapsila nasilnika koji je bivšu suprugu pokušao ubiti sjekirom. Poznat je identitet

Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Napad sjekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramstadtu i zabrinuo je lokalno stanovništvo

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tomislavgrada, prema međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapsili jednu osobu.

Međunarodnu potjernicu raspisao je Interpol Republike Njemačke s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe Njemačkoj, a zbog krivičnog gonjenja za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako piše Avaz, uhapšen je 46-godišnjak njemačko-albanskog porijekla. Radi se o Gazmendu Ajdiniju. U Sudu BiH u petak je održano ekstradicono ročište i, po svemu sudeći, Gazmend će vrlo brzo biti izručen Njemačkoj, s obzirom na to da je pokušao ubiti bivšu suprugu na brutalan način.

Žena u bolnici

On je uhapšen u Tomislavgradu nakon što je u srijedu napao sjekirom bivšu suprugu. Poslije stravičnog čina pobjegao je automobilom i krio se na području BiH. Potraga za njim trajala je od srijede. Žena je teško povrijeđena i nalazi se u bolnici, objavili su mediji u Njemačkoj.

Saznaje da se Gazmend krio u jednom motelu na području Tomislavgrada, gdje je i uhapšen. Nije pružao otpor. Ovo je još jedna uspješna akcija SIPA-e i Sektora kriminalističke policije. Veliki dio posla uradili su i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, kao i OSA-e.

Napad sjekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramstadtu i zabrinuo je lokalno stanovništvo. Svjedoci su ispričali da je muškarac pio pivo i prvo je ženu udario razbijenom flašom, a zatim sjekirom u vrat. Uz zahtjev za pravnu pomoć od javnog tužilaštva u Darmstatu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj, objavili su tamošnji mediji.