Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

Skupljao novac za Islamsku zajednicu, ispostavilo se da je riječ o prevari

mito korupcija
FOTO: D. B.
Ilustracija

Policija Brčko distrikta rasvijetlila događaje prevara i identificirala počinitelja

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su operativnim radom na terenu identificirali osobu koja je sakupljala dobrovoljne priloge i utvrdili da se radi o M.P. (1971.) iz Bijeljine, višestrukom povratniku u izvršenju kaznenih djela, koja je na sličan način vršio i na području Bijeljine, Zvornika, Sapne i Teočaka.

Policija Brčko distrikta BiH je u prošlom tjednu evidentirala više prijava da nepoznata osoba, predstavljajući se kao predstavnik Islamske zajednice u Brčkom, vrši prikupljanje dobrovoljnih priloga od građana u svrhu navodne izgradnje šehidske česme u naselju Ivici, te da se smatraju prevarenim, navodi se u priopćenju Policije Brčko distrikta.

Materijalna šteta počinjena građanima iznosi oko 500 konvertibilnih maraka

Procjenjuje se da ukupna materijalna šteta počinjena građanima iznosi oko 500 konvertibilnih maraka.

Provođenjem daljih istražnih radnji, pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, osoba M.P. je pronađena i u službenim prostorijama Policijske uprave Bijeljina u prisustvu branitelja, ispitana u svojstvu osumnjičenog i tom prilikom je priznao izvršenje četiri kaznena djela na području Brčko distrikta BiH, a koja je, prema njegovim navodima, izvršio u razdoblju od 9. do 13. listopada.

Protiv navedene osobe Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH će biti podnešen Izvještaj o počinjenim kaznenim djelima.