Skupocjenog Audija isjekao na dijelove, pa prijavio krađu

audi dijelovi444

Krim-policija iz Prijedora tereti austrijskog državljanina C.H. da je lažno prijavio krađu kasko osiguranog audija A4, vrijednog 30.000 maraka, kako bi naplatio štetu kod osiguravajućeg društva u Austriji.

“Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je C.H. u maju, audijem austrijskih registarskih oznaka, proizvedenim 2010. godine, došao u BiH, te zbog manjeg kvara na motoru vozilo ostavio u jednom auto-servisu u Prijedoru”, saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Kako dodaju iz policije, Austrijanac je vlasniku servisa rekao da audi sasječe, i dijelove proda.

“Tako je, u dogovoru sa C.H., vlasnik auto-servisa vozilo sasjekao u dijelove, od kojih je jedan dio ugradio u vozilo iste marke koje je u servisu već bilo na popravci, dok je drugi dio skladištio – kako u prostorijama servisa, tako i u dvorištu kuće jednog od svojih radnika, nadomak Prijedora”, pojasnila je Alendarević.

Kako dodaje, po ponovnom dolasku u Prijedor, C.H. je tamošnjoj Policijskoj upravi prijavio krađu audija, a potom podnio zahtjev za izvod iz službenog policijskog zapisnika, odnosno dokaz podnesene prijave, radi naplate štete kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Iz policije navode da su od vlasnika auto-servisa oduzeti svi pronađeni mehanički dijelovi audija, te šasija isječena u dijelove, kao i vozilo iste marke koje je bilo u auto-servisu, a u koje su ugrađeni dijelovi sasječenog četvorotočkaša. “S obzirom da je C.H. trenutno u Austriji i nije dostupan policijskim službenicima, kriminalistička obrada lica će biti izvršena naknadno, a protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navela je Alendarević.