Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slao golišave slike misleći da se dopisuje s djevojkom, pa postao žrtva ucjene

ucjena fb ilustracija333

Naivan i nepromišljen potez 24-godišnjaka iz Bosanskog Novog zadao mu je ogromnu brigu jer su ga fotografije na kojima je golišav koštale i para i živaca.

Mislio je, naime, da kompromitujuće fotografije na Facebooku dijeli sa djevojkom, ali je na kraju postao žrtva ucjene, za koju su osumnjičena njegova dvojica komšija, Danijel P. (24) i jedan sedamnaestogodišnjak.

“Nezavisnim” je potvrđeno da se izrevoltirani mladić 21. januara javio policiji, te prijavio da ga ucjenjuje korisnica Facebooka, prijeteći mu da će ako ne olakša svoj novčanik objaviti njegove lascivne fotografije.

Pukao mu je film jer je već dvaput za sporne fotografije dao po 100 maraka, ali su apetiti ucjenjivača porasli – treći put je lakovjernom mladiću zatraženo 300 KM.

“Sprovodeći operativnu akciju kodnog naziva ‘Triple’, pripadnici Policijske uprave Prijedor došli su do saznanja da su osumnjičeni D.P. (24) iz Novog Grada i jedno maloljetno lice”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Sumnje su se ispostavile tačnim… Krim-obradom utvrđeno je da su Danijel P. i maloljetnik više puta ucjenjivali komšiju.

“Putem društvenih mreža, sa lažnog profila ženske osobe kontaktirali su ga, a nakon što je on dostavio svoje fotografije, oni su ga ucijenili da će ih objaviti, tražeći određene novčane iznose”, saopšteno je iz PU Prijedor.

I to nije vrh ledenog brijega – oni su ga čak i vozili na lokaciju gdje je on, ne znajući ko stoji iza ucjene, ostavio pare upravo njima!

“Oni su ga odvezli na jedno mjesto kako bi ostavio novac koji su tražili za ucjenu u iznosu od 300 KM, koji su potom i uzeli”, saopšteno je iz policije.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni osujećeni između druge i treće ucjene, jer je baš tada mladić sve prijavio policiji.

“Policija se odmah prihvatila posla i ubrzo pronašla osumnjičeni dvojac, koji je pokušao od svog komšije da olako zaradi novac, a koji je vjerovao da se na Facebooku dopisuje sa djevojkom”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Kod Danijela P. i sedamnaestogodišnjaka su pronađene i oduzete novčanice koje im je dao komšija.

Nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za ucjenu.