Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj koji je šokirao BiH: Otac priznao ubojstvo 10-mjesečne bebe

Adis Bećirspahić

Adis Bećirspahić iz Breze, koji je  26. decembra prošle godine u obiteljskoj kući ubio svoju desetomjesečnu kćerku Najru, priznao je na nedavno održanom ročištu da je kriv za monstruozno ubojstvo, potvrđeno je iz Tužiteljstva.

Tako je Bećirspahić, pred Sudskim vijećem na ročištu o izjašnjenju krivnje priznao da je svirepo ubio svoju bebu kazavši “Kriv sam”, a još nije poznato je li izrazio pokajanje, piše “Dnevni list“.

Slučaj koji je šokirao bh. javnost dogodio se kada je Adisova nevjenčana supruga Nejla Botić (18) bila na poslu dok je on ostao kući s djevojčicom.

Prema navodima iz optužnice, sve je počelo nakon što je beba počela plakati i nije se smirivala. Revoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara s drugim muškarcem i da je morao ostati čuvati dijete za koje nije bio siguran da joj je otac počeo ju je udarati.

– Iako je svjestan da je ona bespomoćno dijete starosti deset mjeseci i da zadavanjem udaraca u predjelu glave, kao vitalnog dijela tijela dijete može usmrtiti, na to je pristao, iskoristivši djetetovu bespomoćnost i nezaštićenost da bi ga lišio života, navodi se optužnici.

Zatim je, kako stoji u optužnici, više puta šakom udario djevojčicu u predjelu glave, odnosno lijeve i desne strane lica i drugih dijelova tijela.

Uslijed jakih udaraca, djevojčica je dobila krvne podljeve i to najizraženiji u predjelu desnog obraza, u lijevom sljepoočnom predjelu, ispod donje vilice i u predjelu lijevog obraza, lijeve potkoljenice te u desnom sjedalnom predjelu i predjelu zadnje strane desne natkoljenice.

– Zbog ozljeda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne moždane centre do kojeg je došlo zbog krvarenja unutar lubanje, nastupila je smrt, navodi se u optužnici.

Zatim je beživotno tijelo izudarane djevojčice prekrio dekom i uputio se u ugostiteljski objekt gdje je radila njegova nevjenčana supruga. Priopćio joj je kako je njihova kćerka mrtva, nakon čega su oboje došli kući gdje je ostavio pokrivenu mrtvu djevojčicu.

Nakon što su je odnijeli u Dom zdravlja Breza, mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt.

Nakon ubojstva otišao na kavu

Nakon što je Adis ubio dijete, otišao je u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu neko vrijeme i pio kavu, a kada ga je supruga pitala gdje joj je dijete, Adis joj je rekao da djeteta više nema.

Izbezumljena majka zajedno sa Adisom otišla je do kuće i tamo pronašla umotano beživotno tijelo svoje djevojčice. Oboje su tada Najru odveli u Dom zdravlja. Međutim, bilo je prekasno. Djevojčici nije bilo pomoći.