Slučaj “otmice”: Policija tapka u mjestu, otac djevojčice nezadovoljan

otmica-dilaver-djevojcica

Porodica Kemala Dilavera, oca djevojčice koju su u petak ujutro navodno pokušala oteti dvojica muškaraca sa crnim kombijem u blizini Osnovne škole Hasan Kikić u zeničkom naselju Tetovo, još uvijek nema mira nakon ovog nemilog događaja.

Doživjeli su veliki šok koji je još uvijek prisutan i zbog kojeg i dalje žive u strahu. Kemal kaže da je porodica i poslije svega doživjela neugodnosti od dvojice službenika tokom ispitivanja djevojčice o okolnostima pokušaja otmice, kada su od nje tražili da prizna da je sve ovo bio plod njene mašte, piše Faktor.

– Većini se mogu zahvaliti na saradnji, ali nisam zadovoljan sa radom dvojice ili trojice službenika – ispričao je Kemal.

Kemal kaže da ne može opisati kako se njegova porodica sada osjeća.

– To se ne može objasniti niti reći u nekoliko riječi. Dijete nam ima velike traume. Ne spava, galami bez razloga. Ja ću svoje dijete liječiti i odgovorno tvrdim da u školu više neće ići dok se ne obezbijede adekvatni uslovi – ističe Dilaver.

On tvrdi i da bi adekvatna reakcija nadležnih, prije svega policije, bila tek da je ona nestala.

– Da nema djeteta i da nije nađeno tek tada bi se ozbiljno radilo na ovom slučaju – naglašava Dilaver i dodaje da je intencija istražnih organa da se sve ovo stiša i da zaključe slučaj bez konkretnih rezultata.

– Oni ne razumiju da nije samo dijete preživjelo traumu, već cijela porodica, oni to ne razumiju i njih to ne interesuje – dodao je Dilaver.

U Ministarstvu Zeničko-dobojskog kantona obavlja se istraga o ovom slučaju, a glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić je kazala da još nemaju nikakve nove detalje o pokušaju otmice.

Roditelji djevojčice su već nekoliko puta bili u MUP-u kako bi dali izjave i nakon svega kategorično tvrde da se sljedeći put neće odazvati pozivu bez advokata ili prisustva medija. Njihova kćerka je policajcima kazala da je pobjegla otmičarima, te da je oteta još jedna djevojčica, no u policiji nisu zvanično ni potvrdili ni demantovali ove navode, ističući da istražuju cijeli slučaj.