Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji zločina

Slučaj ubistva Nermine Ravlić: Policija u stanu zatekla užasan prizor

Foto: Avaz.ba

Ubijena žena Nermina Ravlić pronađena je na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići. Za njeno ubistvo sumnjiče se njen suprug Goran Ravlić, svekrva Ledžiba Ravlić, te pomagač Latif Jašarević

Goran Ravlić, muškarac koji je osumnjičen za ubistvo supruge Nermine Ravlić, branio se šutnjom u MUP-u Kantona Sarajevo, piše danas Avaz.

On je sinoć predat, zajedno s majkom i rođakom koji su osumnjičeni za ovaj zločin, u Tužilaštvo KS.

Kako se saznaje, danas će, a nakon što ih tužilac ispita, za sve tri osobe biti predložen jednomjesečni pritvor.

Motiv ubistva

I dok se još uvijek utvrđuje tačan motiv ubistva Nermine Ravlić čije je tijelo danima bilo u stanu, saznaje se da je riječ o brutalnom zločinu kakav dugo ni nastariji policijski službenici, a ni tužioci nisu zapamtili.

Naime, Goran je suprugu doslovno izmasakrirao.

Policajci koji su došli na lice mjesta ostali su šokirani kada su zatekli njeno tijelo, koje je bilo skoro pa neprepoznatljivo.

Da stvar bude šokantnija, on je na društvenim mrežama zatim objavljivao ljubavne statuse u kojima je pisao o ljubavi i to sve dok je tijelo žene bilo u stanu. Objavio je više zajedničkih fotografija.

Podsjećamo, ubijena žena Nermina Ravlić pronađena je na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići. Za njeno ubistvo sumnjiče se njen suprug Goran Ravlić, svekrva Ledžiba Ravlić, te pomagač Latif Jašarević.

Svekrva lagala policiji

Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS, kazala je jučer kako se Policijskoj upravi Novo Sarajevoobratila žena putem telefona, navodeći da se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića i da ima važne informacije.

Patrola je, kako je dodala Novalić, ženu locirala i utvrđeno je da se radio o 76-godišnjoj L. R. iz Sarajeva koja je tom prilikom policiji kazala da se njen sin, 36-godišnji G. R. udaljio iz stana sa namjerom, kako je rekla, da naudi sebi.

Potom je kazala da se u zaključanom stanu u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaha koja je prethodno izvršila samoubistvo, navela je Novalić.

-Policija je u unutrašnjosti stana pronašla beživotno tijelo žene sa vidljivim tragovima nasilja. Smrt žene stare 38 godina, inicijala N. R. iz Sarajeva konstatirao je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Utvrđeno je da je smrt nastupila prije više dana, kazala je Novalić.