Crna hronika

Zenica u šoku

Smrt mladića koji je preživio nesreću u Raspotočju: Ipak se ne radi o samoubistvu?

05/08/2019
Husein Mehić je 2014. godine preživio nesreću u jami Raspotočje

Iako su stanari zgrade u kojoj je živio mladić tvrdili da je Mehić skočio u smrt, prijatelji tvrde da je, navodno, riječ o nesretnom slučaju

Zenica je još u šoku nakon tragedije koja se dogodila sinoć u naselju Babina Rijeka, u ulici Prve zeničke brigade, kada je mladić Husein Mehić (28) poginuo nakon pada s petog sprata zgrade.

Policija i dežurni kantonalni tužilac sinoć su na licu mjesta obavili uviđaj, kojim će biti utvrđene sve okolnosti ove tragedije.

– Imamo informaciju da je jedna osoba pala s petog sprata zgrade. Utvrđuje se je li riječ o samoubistvu ili nesretnom događaju – kazali su iz policije za Avaz neposredno nakon ovog nemilog događaja.

Iako su stanari zgrade u kojoj je živio mladić tvrdili da je Mehić skočio u smrt, prijatelji tvrde da je, navodno, riječ o nesretnom slučaju.

Mladić je, naime, najvjerovatnije stradao kada je pokušao prijeći s prozora na balkon svog stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.

Vidno šokirane komšije odmah su izašle iz svojih stanova te su s nevjericom posmatrale njegovo beživotno tijelo. Brojni poznanici stradalog mladića emotivnim statusima na društvenim mrežama opraštaju se od mladog Zeničanina čiji je život ugašen u najboljim godinama.

Podsjetimo, Mehić je bio rudar u Rudniku mrkog uglja Zenica. Kobne 2014. godine preživio je rudarsku nesreću koja se dogodila u jami Raspotočje usljed gorskog udara. Tada su duže od 20 sati rudari bili zatrpani zemljom u dubini jame. U opsežnoj akciji spašeno je 29 zeničkih komorata, među kojima je i Mehić, dok je njih pet, nažalost, izgubilo živote.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.