Smrt tokom seksa: “Vitalnoj” susjedi prijeti godina dana zatvora

vrbas

Policija će protiv S. D. (75) iz Banje Luke podnijeti prijavu zbog nepružanja pomoći komšiji  F. G. (68), koji je preminuo tokom seksualnog odnosa s njom.

– Žena u čijem krevetu je prošle sedmice preminuo F. G. tereti se za kazneno djelo nepružanja pomoći, za što je zaprijećena novčana kazna ili maksimalno godina zatvora, kažu iz CJS. Otežavajuća okolnost za osumnjičenu je što nije odmah pozvala hitnu pomoć. Obdukcija preminulog obavljena je u Zavodu za sudsku medicinu RS-a, pa se utvrdilo da je imao povrede zadobivene nakon smrti.

– Obdukcijom je utvrđeno da je imao slomljen kralježak, objasnili su iz ovog zavoda. Podsjetimo, policija je u banjalučkom naselju Novoselija uz rijeku Vrbas pronašla beživotno tijelo F. G., a istragom je utvrđeno da je pokojnik kobne noći popio Vijagru i preminuo u susjedinom krevetu. Partnerica je nakon svega to pokušala prikriti pa ga je “izbacila” u dvorište, a ovaj nesvakidašnji slučaj otkrio se tek poslije 24 sata.

– Svi smo bili iznenađeni kada smo vidjeli policiju i mrtvačko vozilo u njezinom dvorištu, pored zida uz Vrbas. Nije dugo trebalo da se kockice poslože. Prestrašena susjeda je nakon tragičnog događaja obukla pokojnika i iznijela ga u dvorište, te ga je najvjerovatnije pokušala baciti u rijeku, ali nije imala snage. Tom prilikom mu je i oštetila kralježak. Ne znam zašto odmah nije pozvala policiju, ali je došla do mene i ispričala mi da je on umro kod nje, što me šokiralo. Sada je kod sestre u Visokom. Ne znam kako bih se ponašala u takvoj situaciji, vjerovatno bih umrla odmah za njim da mi se tako nešto dogodilo, ispričala je prva susjeda.

Poznanici 75-godišnjakinje kod koje je umro Banjalučanin ističu da je ona vitalna i izgledom djeluje dosta mlađe nego što stvarno jest te da živi na relaciji Švedska – BiH.