Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrtni slučaj prilikom manevrisanja vagona u rudniku “Stara jama” u Zenici

rudar10

U transportnom izvanjamskom dijelu pogona “Stara jama” Rudnika mrkog uglja Zenica, u prijepodnevnim satima dogodila se radna nesreća u kojoj je od posljedica teškog povrjeđivanja smrtno stradao transportni radnik Dž.J., rođen 1967. godine.

Prema prvim službenim informacijama, do nesreće je došlo na poslovima manevrisanja željezničkih vagona za prijevoz ugalja do industrijskih pogona, koji koriste ovaj energent.

-Još nisu poznate okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća i tek nakon završetka svih uviđajnih i istražnih radnji znat će se uzrok nesreće i smrti ovog transportnog radnika – kazala je za Fenu portparol policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Odmah nakon dojave o nesreći pristigle su dežurne medicinske ekipe hitne pomoći i policijski tim, a nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, uviđajne radnje su obavili inspektori kriminalističke policije MUP-a ZDK-a.

Dežurna kantonalna tužiteljica ZDK-a Rasma Baždalić je nakon završetka uviđajnih radnji zatražila da se obavi obdukcija preminule osobe Dž.J., nakon čega će se znati da li se radilo o nesreći koja je uzrokovana zadesnom smrću zaposlenika na radnom mjestu ili propustu u radu ovog radnika.

Istražene radnje o ovom slučaju su u toku.