Crna hronika

Snimali se kako voze motocikle, maloljetnik poginuo

18/05/2016

Vozilo Hitne pomoći jučer je sa upaljenim sirenama projurilo Drinovcima što je već tada uzbunilo mještane, a kasnije su saznali da se dogodila strašna nesreća na lokalitetu Ploca u kojoj je stradao 17-godišnji Stipe V.

Ovaj 17-godišnjak se tamo vozio na motociklu marke Aprilia Leonardo kada je sletjeo s ceste, udario motociklom u metalni odbojnik pored puta i stradao.

Sve se dogodilo naočigled njegovih prijatelja, a u općini Grude jučer se pričalo kako je Stipe zajedno s dvojicom kolega kobnog dana krenuo na vožnju s motociklom s koje se, nažalost, nije vratio.

“Njih trojica su se vozala na motorima, valjda su pokušavali ući u jedan zavoj i snimali su se kako se voze. Ova dvojica su uspjela proći, on nije. Sletio je, pao i stradao. Naišao je jedan sumještanin koji mu je odmah pokušao pomoći, vozili su ga u Hitnu, ali mu nije bilo spasa, ozljede su bile preteške” prepričavali su jučer mještani ovog kraja.

Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona su saopštili kako su uviđaj obavili dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva ZHK-a iz Širokog Brijega i policijski službenici iz PU Grude.

Dežurni tužitelj je naredio da se izvrši vještačenje motocikla, kao i obdukcija nad tijelom smrtno stradalog maloljetnika. Nakon što je vijest o maloljetnikovoj pogibiji objavljena na lokalnom internet portalu Grude Online, građani su jučer komentirali kako je sada najteže mladićevim roditeljima, te su ožalošćenoj porodici upućivali saučešće.

Podsjetimo, proteklih nekoliko dana obilježile su teške nesreće na cestama u Zapadnohercegovačkom kantonu. U Ljubuškom je prije par dana u sudaru poginuo bivši predsjednik Moto Kluba Bigeste Ante Kolak, a nedavno su u Grudama poginuli zaručnici Natalija Kolbas i Robert Lončar kada su se sudarili s kamionom dok su išli u Međugorje.

Komentari