Đorđe Gajić

SNSD-ovac divljao skupocjenim džipom, pa pokušao da prevari policiju

polcija mup rs
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Ilustracija

“On vozi tog džipa koji je prema mom „golfu“ kao tenk”

Nedostajala je samo sekunda da me prije par večeri odbornik SNSD u Skupštine opštine Teslić i direktor firme „Elgrad“, Đorđe Gajić, usmrti automobilom, a zatim je pobjegao sa mjesta nesreće.

Ispričao je ovo za Srpskainfo Dejan Čelarević iz Teslića, koji i danas trpi teške zdravstvene probleme zbog saobraćajne nesreće koja se desila 24. maja u večernjim časovima u Tesliću.

On kaže da je Gajić pokušao prevariti policiju tvrdeći da nije on vozio. Međutim, to mu nije pošlo za rukom pošto su ga brojni svjedoci vidjeli za volanom skupocjenog terenca, a takođe su ga snimile i kamere.

Kako je sve počelo

Čelarević je u razgovoru za Srpskainfo ispričao šta se dešavalo kobne noći i kako je zbog bahate vožnje umalo izgubio život.

– Te večeri sam bio s prijateljem na piću i vozilo je bilo parkirano na parkingu ispred jednog marketa. Kada smo se razišli, sjeo sam u svoje vozilo i krenuo da se uključim na glavni put. Tada je naišao „audi Q8“, koji je vozio Gajić. Siguran sam da je on bio za volanom jer sam svojim farovima osvijetlio njegovo vozilo kada sam se uključivao. Iza njega je išao još jedan „audi“ i ja sam se uključio iza njih – pojasnio je Čelarević.

Dodaje da su išli prema kružnom toku u Tesliću i da je drugi automobil tada krenuo da konstantno blica Gajiću.

– U tom trenutku se Gajić svojim „audijem“ ogromnom brzinom udaljio od nas, tako da ga za samo par sekundi više nismo vidjeli. Mi smo nastavili da vozimo i u jednom trenutku vozač ispred mene je usporio i dao mi znak žmigavcem da ga zaobiđem. Ja sam to uradio i nastavio da vozim prema svojoj kući – ističe Čelarević.

Kaže da je ubrzo na putu susreo ponovo skupocjeni „audi Q8“, koji je vozio Gajić. Autom je vozio malo u jednoj, malo u drugoj traci.

Ističe da je Gajić, kada mu se približio, usporio i dao mu znak da ga pretekne. Kada je to uradio, nastala je prava drama na putu.

Bijeg sa mjesta nesreće

– Uredno sam ga zaobišao i nastavio da vozim. Međutim, on je vjerovatno mislio da se radi o vozaču koji mu je blicao. On se tada doslovno autom zalijepio na moj zadnji kraj, pa je pravio osmice po putu i stalno mi blicao, tako da nisam mogao voziti od njega. Ja sam, međutim, vozio normalno i on se tada smirio – ističe Čelarević.

Prema njegovim riječima, ubrzo je došao do mjesta gdje se trebao odvojiti sa glavnog puta prema porodičnoj kući.

– Uredno sam dao žmigavac da skrećem i pošto nije bilo vozila s druge strane krenuo sam da se isključim sa glavnog puta. Međutim, tada je pored mene kao metak proletio Gajić, udario me u prednji dio vozila i nije se zaustavio, nego je samo nastavio da vozi – prepričava sagovornik Srpskainfo.

Da je samo pola metra više skrenuo, dodaje, Gajić bi ga ubio na licu mjesta.

– On vozi tog džipa koji je prema mom „golfu“ kao tenk. Da sam samo još malo skrenuo doslovno bi me pregazio i udario u moja vrata. Nakon što me udario, ja od straha nisam smio izaći iz vozila nekoliko sekundi, jer sam mislio da će se on vratiti. Kada sam došao sebi, odmah sam pozvao policiju – rekao je Čelarević.

Brat tvrdi da je on vozio

Kaže da je policija došla za par sekundi, pošto je i taj vozač, koji je ranije ablendovao, pozvao policiju i rekao šta se dešava.

– Taj vozač je policiji ispričao kako je Gajić divljao automobilom i kako je malo falilo da udari neku djecu koja su bila na trotoaru. Policajci su zatim započeli uviđaj, a poslije nekih sat do dva na mjesto nesreće ponovo dolazi „audi Q8“ – ističe Dejan.

Međutim, za volanom nije Đorđe, već njegov brat Aleksandar. Otvorio je prozor i rekao policiji da je on vozio.

– A sve vrijeme gleda u mene i smije se. Ja sam odmah rekao policajcima da nije on vozio. Prošli smo kraj više policijskih kamera, ali i kamera sa benzinskih pumpi, i vidi se ko je za volanom – kaže Čelarević.

Navodi da je u ovoj nesreći zadobio teške povrede i da već danima nosi šancovu kragnu, a da sada ima probleme i s leđima.

– Užasno me bole i leđa, zbog čega sam u ponedjeljak opet morao otići doktoru. Niko iz porodice Gajić me nije nazvao ni da pitam kako sam – ističe Čelarević.

Gajić je rekao za Srpskainfo da nisu tačne optužbe protiv njega, da je to sve montaža i da mu se smiješta, zato što je on opozicija u Tesliću.

POKRENUT PREKRŠAJNI POSTUPAK

Protiv Đorđa Gajića biće pokrenut prekršajni postupak zbog divljanja automobilom. Iako su pokušali da prevare policiju da je vozilom upravljao njegov brat, policija je ipak na osnovu prikupljenih dokaza i izjava svjedoka utvrdila ko je bio za volanom.

U PU Doboj su rekli da je Policijskoj stanici Teslić 24. maja oko 22.40 prijavljeno da nepoznati vozač automobilom „audi-Q8“ “divlja” na raskrsnici u mjestu Barić, te da u jednom momentu zamalo nije ostvario kontakt sa pješacima, nakon čega se udaljio u pravcu Čečave.

Po prijavljenom događaju su odmah postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić, nakon čega im je pet minuta kasnije prijavljeno da se na regionalnom putu u mjestu Donji Ranković dogodila saobraćajna nezgoda na način da je Đ.G. sa vozilom „audi Q8“ ostvario kontakt s automobilom „golf 5“ vlasništvo D.Č. iz Teslića, nakon čega se Đ.G. udaljio sa lica mjesta.

– U vrijeme vršenja uviđaja na licu mjesta se pojavio A.G. koji je izjavio da je on učestvovao kao drugi učesnik navedene saobraćajne nezgode, što je oštećeni negirao. Na navedene okolnosti u svojstvu svjedoka saslušana su D.Č. i A.G, a u svojstvu osumnjičenog saslušan je i Đ.G. Na osnovu izjava svedoka i drugih prikupljenih dokaza, protiv Đ.G. će biti pokrenut prekršajni postupak – pojasnili su u PU Doboj.

Protiv Đ.G. biće pokrenut prekršajni postupak podnošenjem zahtjeva nadležnom sudu u Tesliću za počinjene prekršaje Preticanje na nepreglednoj krivini i Napuštanje lica mjesta saobraćajne nezgode iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.