potvrđeno

Spahić van životne opasnosti

emir_spahic

Emir Spahić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine doživio je noćas tešku saobraćajnu nesreću blizu Gacka

Emir Spahić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine doživio je noćas tešku saobraćajnu nesreću blizu Gacka.

”Mada je situacija ozbiljna, Spahić je van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno. Trenutno se vrše aktivnosti oko Spahićevog prebacivanja iz bolnice u Trebinju u Klinički centar univerziteta u Sarajevu”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a oglasilo se povodom saobraćajne nesreće.
Kako su naveli Policijskim službenicima Policijske Stanice Gacko, iza ponoći je prijavljeno da je došlo do prevrtanja vozila marke “Jeep Wrangler“ kojom prilikom je jedno osoba zadobila tjelesne povrede.

Policijski službenici u Gacku su, kaže se, po odobrenju postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje izvršili uviđaj, te je tom prilikom konstatovano, da je u rejonu sela Stolac, mjesna zajednica Kula, opština Gacko, u tzv. Kulskom polju došlo do prevrtanja pomenutog vozila, kojim je upravljala osoba inicijala M.H., dok je suvozač zadobio tjelesne povrede.

Postupajući tužilac je naložio poduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnog djela “Izazivanje opšte opasnosti“, protiv osobe inicijala M.H.

Kako smo objavili, prema nezvaničnim informacijama Spahić je bio suvozač u terencu koji se prevrnuo. Prema prvim informacijama ima povrede grudnog koša i rebara.

Tokom nogometne karijere Spahić je nosio dres Čelika, GOŠK Dubrovnika, NK Zagreba, Šinnika iz Jaroslavlja, moskovskih Torpeda i Lokomotive, Montpelliera, Seville, Anžija Mahačkale, Bayer Leverkusena i HSV-a.

Dres reprezentacije BiH, čiji je bio i kapiten, nosio je 93 puta, pri tom je postigao šest golova. Nedavno je imenovan u UEFA-inu Komisiju za fudbal ispred Nogometnog saveza BiH.