Crna hronika

akcija u TK

Specijalci uhapsili bivšeg policajca Ferida Okića, pronađena veća količina droge

05/02/2023
Foto: Sud BiH

Ferid Okić, bivši policajac, bio je vođa prve zločinačke organizacije presuđene u Bosni i Hercegovini

Pripadnici MUP-a TK po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzla uhapsili su sinoć Ferida Okića, koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima, javlja Avaz.

Kako se saznaje, tokom pretresa kod Okića pronađena 2,5 kilograma droge spid.

Ferid Okić, bivši policajac, bio je vođa prve zločinačke organizacije presuđene u Bosni i Hercegovini.

On je 2007. godine drugostepenom presudom Suda BiH osuđen na 12 tačaka optužnice koje uključuju trgovinu narkoticima, ali i otmice, pljačke, razbojništva.

Ferid Okić

Tada mu je izrečena kazna od 26 godina zatvora.

O hapšenju se oglasila i policija

Dana, 4. februara u Tuzli, u naselju Mihatovići, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje lica F.O., rođen 1967.godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata, te putničkog motornog vozila koje isti koristi, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i to: dva veća pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakum pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela po nalogu postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, licu F.O. je oduzeta sloboda i isti će nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predat u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.