Crna hronika

osuđeni dileri

Srđanu, Nailu i Ameru deset i po godina robije, maloljetnicima izdavali stan da se drogiraju

27/06/2020

Presudom sva trojica su osuđena na kazne od po tri i po godine zatvora

Srđan Boškov (37), Nail Kapo (21) i Amer Isaković (21) osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu u Banjoj Luci na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom, koju su davali i maloljetnicima.

Presudom sva trojica su osuđena na kazne od po tri i po godine zatvora. Oglašeni su krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet doroge, dok su Isaković i Kapo osuđeni i za omogućavanje uživanja droge. Oni su prošle godine uhapšeni u okviru akcije “Klub” zajedno sa još osam osoba.

U presudi se navodi da su Boškov, Kapo i Isaković od početka 2018. do 3. juna 2019. godine kupovali i preprodavali marihuanu. Pored toga Kapo i Isaković su maloljetnicima, te većem broju osoba na raspolaganje stavljali stan u kojem su nesmetano mogli da se drogiraju. Među njima je bilo i štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjoj Luci.

Tokom suđenja je dokazano da su optuženi drogu prodavali po cijeni od 10 do 80 maraka, u zavisnosti od količine. Takođe, navodi se i da su Kapo i Isaković organizovali žurke u stanu u Banjaluci na kojima su većem broju osoba, pa i maloljetnicima, omogućavali konzumaciju marihuane i spida.

– Na sto bi stavili narkotike, tako da su svi prisutni mogli da ih uzmu i koriste – navodilo se u optužnici, prenosi Avaz.

Nakon presude branioci optuženih najavili su da će se žaliti Vrhovnom sudu RS, jer im nije jasno na osnovu čega je donesena osuđujuća presuda kada, kako navode, kod optuženih nije pronađena droga.

U sklopu akcije “Klub” uhapšeno je još osam osoba, a dvojica su bila osumnjičena i za navođenje maloljetnica na prostituciju, uglavnom štićenica Dječjeg doma. Međutim, to djelo se uopšte nije našlo u optužnici OJT Banjaluka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.